Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance Adobe Lightroom Test answers – Design & Multimedia (2015)

  1. Adobe Photoshop Lightroom was developed in order to…

Answers:

  • make more money for Adobe
  • make Photoshop obsolete
  • make Photoshop easier to learn
  • streamline photo editing workflow
  • create a loss-less photo editing program

2. What does TAT stand for?

Answers:

  • Targeted alignment tool
  • Total alignment tool
  • Test adjustment tool
  • Targeted adjustment tool

3. Which of the following sliders affects dull colors the most and already saturated colors the least?

Answers:

  • Clarity control
  • Shadows slider
  • Vibrance slider
  • Highlights slider

4. What is the function of a “Synchronize Folder”?

Answers:

  • Import new photos
  • Scan for metadata updates
  • Remove missing photos from catalog
  • All of these

5. The lens defect that causes the edges, especially the corners, of an image to be darker than the center is called:

Answers:

  • Blurring
  • Vignetting
  • Fringing
  • Aliasing

6. True or False? You can still make tonal adjustments to grayscale images.

Answers:

  • False
  • True

7. To edit a photo in Lightroom you would use what module?

Answers:

  • Edit
  • Develop
  • Library
  • Image

8. What does HSL stand for?

Answers:

  • Heat, Saturation, Light
  • Hue, Softness, Luminance
  • Heat, Softness, Light
  • Hue, Saturation, Luminance

9. Lightroom is available for all of the following operating systems EXCEPT…

Answers:

  • Linux
  • Windows
  • Mac OS X

10. Lightroom 5 supports 32-bit TIFF files.

Answers:

  • True
  • False

11. In Lightroom it is possible to copy and paste:

Answers:

  • Image adjustments
  • Keywords
  • (all of these)
  • Ratings

12. Which of the following tools automatically tries to balance the colors in an image for you?

Answers:

  • Overall Exposure
  • Finishing Effects
  • Automatic Toning
  • Problems

13. True or False? deleting a collection will delete both the collection and the photos themselves.

Answers:

  • TRUE
  • False

14. To edit photos in Lightroom you would use which module?

Answers:

  • Edit
  • Library
  • Print
  • Develop
  • Slideshow

15. Extraneous visible artifacts that degrade image quality is called:

Answers:

  • Image noise
  • Color shift
  • Picture grains
  • Image fuzz

16. What does the little exclamation point icon that appears above the top right of a thumbnail indicate?

Answers:

  • The photo’s keyword information has been lost
  • Lightroom can’t find the original photo
  • The photo will load quickly when opened
  • The photo will load slow when opened

17. What kind of photo editing software is Lightroom?

Answers:

  • Vector based
  • Reference based
  • Non-destructive

18. Where can you find the 2 auto conversion methods used to convert your images from color to black and white?

Answers:

  • The Basic panel and the HSL/Color/B&W panel
  • The Basic panel and the TAT/Color/B&W panel
  • You can only use the Basic panel to convert your images from color to black and white
  • The Basic panel and the Shadows slider

19. Which of the following shortcuts is used to bring up the Import window?

Answers:

  • None of these
  • Command-Shift-I (PC: Ctrl-Shift-I)
  • Command-Shift-B (PC: Ctrl-Shift-B)
  • Command-Shift-W (PC: Ctrl-Shift-W)

20. The representation of the number of pixels in a photo at each luminance percentage is called:

Answers:

  • A histogram
  • A wave form
  • A light graph
  • An ambient wave

21. Which of the following is NOT an option when choosing how often to automatically back up your catalog database?

Answers:

  • These are all options you can select
  • Once a day, when exiting Lightroom
  • Once a week, when exiting Lightroom
  • Never

22. The ____________ is what your image looks like if you charted the exposure on a graph.

Answers:

  • histograph
  • exposure highlights
  • exposure chart
  • histogram

23. True or False? Third party software is needed to shoot tethered (shooting straight from your camera, right into Lightroom).

Answers:

  • TRUE
  • False

24. True or False?  Virtual Copies create a physical copy of the image on your hard drive.

Answers:

  • True
  • False

25. While in both the Library and Develop Modules hitting the letter C does what?

Answers:

  • Applies automatic Contrast
  • Opens Compare View
  • Applies automatic Clarity
  • Starts the Crop Tool

26. True or False? It is possible to create web pages from within Lightroom.

Answers:

  • False
  • True

27. What is the keyboard shortcut to open the selected photo in the Develop module?

Answers:

  • Shift + P
  • D
  • P
  • Cmd (ctrl) + D
  • Shift + D

28. What does the Solo Mode do in the panel section?

Answers:

  • It allows you to work on a single image
  • It allows you to use one panel at a time (useful on smaller screens)
  • It allows you to save one image only
  • It allows you to work on a single computer

29. What file formats are recognized by Lightroom?

Answers:

  • JPEG, PSD, PDF, GIF
  • DNG, TIFF, JPEG, PSD
  • DNG, TIFF, JPEG, PSD, PNG, GIF
  • DNG,TIFF, JPEG, PSD, AVI, MOV, MP4
  • DNG, TIFF, JPEG, PSD, CMYK

30. True or False? Lightroom 4 can edit video.

Answers:

  • False
  • True

31. When rating photos in Lightroom, how are star ratings cleared?

Answers:

  • Shift + esc
  • 0
  • Esc
  • 9
  • Shift + 0

32. What is the database of photo locations and edits called by lightroom?

Answers:

  • Gallery
  • Collection
  • Catalogue
  • Library
  • Album

33. Where can you control the Lights Out Mode in Lightroom?

Answers:

  • On the File Handling tab in Lightroom’s preferences
  • On the External Handling tab in Lightroom’s preferences
  • On the Interface tab in Lightroom’s preferences
  • On the General tab in Lightroom’s preferences

34. How do you hide side panels in Grid view?

Answers:

  • Tab
  • Ctrl+Tab
  • Spacebar
  • Alt+Tab
  • Shift+Tab

35. Lightroom Edits photos via:

Answers:

  • Pixels
  • Metadata
  • Vectors
  • Masks & Filters

36. To access full screen mode in Lightroom:

Answers:

  • View/window/screen options/full screen
  • Press F key or go to window/screen mode/full screen
  • Shift + F
  • Only by using menu option window/screen mode/full screen
  • Only by pressing F key

37. What is the keyboard shortcut for Library grid view?

Answers:

  • G
  • Cmd (ctrl) + L
  • L
  • Shift + L
  • Shift + G

38. Which of the following is NOT one of the 4 choices you can select when choosing how fast larger previews will appear when you zoom in on one once it’s in Lightroom?

Answers:

  • Embedded & Sidecar
  • Standard
  • Minimal
  • Raw

39. What does clarity do?

Answers:

  • Adds sharpness.
  • Adds more contrast.
  • Makes the picture blurry.
  • Controls mid-tone contrast.

40. How do you change the crop bounding box to portrait format from landscape format?

Answers:

  • Shift + X
  • X
  • Shift + Ctrl + X
  • This can only be done by entering a custom crop ratio.

41. What keyboard shortcut cycles forward / backward through Lightroom’s lights out modes?

Answers:

  • L / option+L
  • L / cmd+L
  • L / alt+L
  • L / shift+L
  • L / cmd+shift+L

42. Which of the following Library module controls are only available from the loupe view?

Answers:

  • Zoom
  • Painter
  • Navigate
  • Pick

43. True or False? Linear image data can be converted to mosiac data.

Answers:

  • True
  • False

44. When mapping your photos, you need not be online.

Answers:

  • True
  • False

45. When adding metadata to photos, Lightroom applies the data to which files?

Answers:

  • Proprietary camera raw files
  • Sidecar XMP files
  • Preview XMP files
  • Synchronized Lightroom files

46. Which of the following is NOT true about DNG files?

Answers:

  • DNG stands for Digital Negative
  • All of these
  • DNG files don’t need a separate sidecar
  • DNG files are larger than RAW files

47. When rating photos in Lightroom, how is a green label assigned?

Answers:

  • 4
  • 7
  • 6
  • 8
  • 9

48. True or False? Any develop adjustments, ratings, flags, or color labels applied to a collapsed stack affect all of the photos in the stack.

Answers:

  • True
  • False

49. Lightroom 5 supports 32-bit PSD files.

Answers:

  • True
  • False

50. Clicking the “+” button in the Snapshot tab will:

Answers:

  • Create a virtual copy
  • Save metadata to file
  • Save a snapshot to easily return to a rendition you like
  • None of these
  • Save a snapshot to your desktop folder

51. What is the keyboard shortcut for before and after view?

Answers:

  • [
  • /
  • \

  • {
  • B

52. When rating photos in Lightroom, how is a blue label assigned?

Answers:

  • B
  • 7
  • 8
  • 2
  • 9

53. When applying a targeted adjustment with the Adjustment Brush which slider is not an option?

Answers:

  • Moire
  • Clarity
  • Noise
  • Luminance

54. In which module is the print profiling tool?

Answers:

  • Web
  • Library
  • Print
  • Maps
  • Develop

55. What are the 4 default ways to search your photos using the Metadata options?

Answers:

  • Date, Camera Body, Lens, Label
  • Date, Size, Location, Time
  • Date, Camera Body, Lens, Size
  • Date, Camera Body, Location, Time

56. When searching for photos using the Find panel, which symbol do you put before a word to exclude it from the results?

Answers:

  • ?
  • +
  • !

57. What is the keyboard shortcut for creating a virtual copy within Lightroom?

Answers:

  • Shift + v
  • Shift + ‘
  • Cmd (ctrl) + c
  • Cmd (ctrl) + ‘
  • Cmd (ctrl) + v

58. Which effect slider is no longer present in Lightroom 4?

Answers:

  • Saturation
  • Grain
  • Brightness
  • Snap
  • Darkness

59. How many auto conversion methods are there for converting your images from color to black and white?

Answers:

  • 3
  • 2
  • 1
  • 4

60. Which of the following is NOT true about adding keywords to photos in Lightroom?

Answers:

  • None of these
  • You can create a keyword that has sub-keywords
  • You can’t delete a keyword permanently from the Keyword List
  • You can drag-and-drop keywords in the Keyword List panel right onto photos

61. In the Detail panel of the development module, which setting adjusts edge definition?

Answers:

  • Radius
  • Masking
  • Amount
  • Detail

62. What is the keyboard shortcut for adding images to the Target Collection?

Answers:

  • Ctrl + T
  • Shift + B
  • T
  • B

63. A text string that is replaced by the corresponding option you set is known as a(n):

Answers:

  • Preset
  • Action
  • Token
  • Template

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.