Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance Animation Test Answers 2015 – Design & Multimedia

1. What does keyframing mean?

Answers:

  • Recording values at a particular point in time
  • Recording values at a particular point in space
  • Recording time at a particular point in space
  • Recording space at a particular point in time

2. What are Storyboards used for?

Answers:

  • Modeling an object from multiple views
  • Visualizing the final look of an animation
  • Planning out an animation

3. Which process would you use to make a model of a 3D character animatable?

Answers:

  • Lighting
  • Rigging
  • Rendering
  • Texturing

4. Which process is used to create a coordinate system to map 2D images onto 3D surfaces?

Answers:

  • Procedural mapping
  • UV mapping
  • Lightmapping
  • Keyframing

5. Which of the following is NOT one of the 12 Principle of Animation?

Answers:

  • Rigging
  • Timing
  • Arcs
  • Slow in and slow out

6. Which of these modeling processes uses spline curves as a basis for generating surfaces?

Answers:

  • Rigging
  • Texturing
  • Polygons
  • NURBS

7. Which of these are NOT viewing angles shown in quad view?

Answers:

  • Side
  • Top
  • Front
  • Behind

8. A ________________ is a series of sketches that can be used as a guide for making a show.

Answers:

  • manual
  • book
  • movie
  • Storyboard

9. In a walk cycle, what is the passing position?

Answers:

  • The lowest position
  • The halfway position
  • The start position
  • The end position

10. Which software does not support animation?

Answers:

  • Daz 3D
  • Softimage
  • Blender
  • Modo
  • Zbrush

11. Which of the following is the correct order of positions when creating a walk cycle?

Answers:

  • Primary – Switchover – Secondary
  • Extreme – Passing position – Extreme
  • Start – Middle – Finish
  • First – Centre – Last

12. Which 3d format can export the animation?

Answers:

  • ztl
  • stl
  • Fbx
  • 3ds
  • Obj

13. In animation, which of the following terms represents deceleration?

Answers:

  • Speed down
  • Slow up
  • Ease In
  • Ease Out

14. 3D space is represented by 3 axis.  Which letter is not representative of one of these?

Answers:

  • b
  • z
  • x
  • y

15. What Animation Principle prepares the audience for a major action, such as starting to walk or run?

Answers:

  • Exaggeration
  • Squash and stretch
  • Anticipation
  • Staging

16. What process is associated with mapping images onto models?

Answers:

  • Rigging
  • Texture mapping
  • Image modeling
  • Image placing

17. True or False. 12 Animation principles are only for Character Animation.

Answers:

  • True
  • False

18. Which of these most accurately describe rotoscoping in CGI?

Answers:

  • Creating a blurred effect to simulate incorrect camera speed to image size ratio
  • Tracing elements of live action images frame by frame
  • Creating a preliminary animation exercise to study weight, timing and the basics of “Squash and Stretch”
  • Adding computer generated shaking or vibration

19. True or False? A displacement map is typically in black and white.

Answers:

  • False
  • True

20. Without rigging you cannot do texture map on 3D model. True or False?

Answers:

  • False
  • True

21. For creating a single model, which of these is a more efficient way to model in polygons?

Answers:

  • Start with a medium to high polycount and reduce polygons as needed
  • Start with a very high polycount and keep the count consistent to completion
  • Start simple, increase polycount as needed

22. What will happen to the animation when keyframes are placed further apart?

Answers:

  • Animation will move faster
  • Animation will move slower

23. Which of these are associated with transparency?

Answers:

  • Depth
  • Semisurface
  • Alpha
  • Blinn

24. What is the control point used to manipulate the shape of a NURBS curve?

Answers:

  • Control spot
  • Control ray
  • Control vertex
  • Control layer

25. What will happen to the animation when keyframes are closer together?

Answers:

  • Animation will move slower
  • Animation will move faster

26. Turning on shadows would increase or decrease render time?

Answers:

  • Increase
  • Decrease

27. Which of these file formats is importable into most 3D packages?

Answers:

  • .obj
  • .ma
  • .c4d
  • .frt

28. Which of these most accurately describe rigging?

Answers:

  • The process of preparing a character model for animation, including setting up an underlying skeleton, and linking it to the mesh of the character model
  • A technique for simulating the way in which light bounces from surface to surface within a scene
  • The process of converting the 3D data stored in a software package into the two-dimensional image ‘seen’ by the camera within the scene

29. Which process is used in 3D animation to create and modify 3D geometry?

Answers:

  • Lighting
  • Rendering
  • Texturing
  • Modeling

30. Which of these aspect ratios is associated with widescreen images?

Answers:

  • 1:1
  • 4:3
  • 16:9

31. What process is used to combine rendered files into final images?

Answers:

  • Compositing
  • Lighting
  • Rigging
  • Modeling

32. Orthographic cameras show what view?

Answers:

  • Side view
  • Top view
  • All of these
  • Front view

33. What process would you use to add coloration to a surface of a 3D model?

Answers:

  • Rigging
  • Modeling
  • Dynamics
  • Texturing

34. _____________________ refers to using computer software to create 3D computer models of characters, props, and sets.

Answers:

  • I don’t know
  • Rigging house
  • tutorials
  • Modeling
  • Researching

35. What is the main advantage of recording the live action movement you intend to animate?

Answers:

  • All of these
  • It will give you a better, more realistic feel for the timing of specific actions
  • You will be able to spot details your eye doesn’t pay attention to
  • You can clearly spot interesting poses

36. Which of these passes are used for adding depth of field in post?

Answers:

  • Field pass or ypass
  • Depth pass or zdepth
  • Matte
  • Ambient occlusion

37. Which of the following actions gives the illusion of weight and volume to a character as it moves?

Answers:

  • Squash and stretch
  • Timing
  • Anticipation
  • Exaggeration

38. What 3D data is included in the obj file format?

Answers:

  • Render settings
  • NURBS
  • Keyframe data
  • Polygonal geometry

39. Which of these are used to add more physically accurate and realistic lighting to a 3D scene?

Answers:

  • Global Illumination
  • Photolighting
  • NURBS
  • Texture mapping

40. which is the technique by which movements of actual human is recorded as motion data and applied to rigs of animation models?

Answers:

  • rigcap
  • Freedomcap
  • Multicap
  • Livecap
  • Mocap

41. What does NURBS stand for?

Answers:

  • Negative Unit Rational Bounding Section
  • Null Unit Rational B-Section
  • Natural UV Radiating Base Space
  • Non-Uniform Rational B-Splines

42. A method of reducing or preventing rendering artifacts by using colour information to simulate a higher screen resolution is called:

Answers:

  • Anti-aliasing
  • Beauty passing
  • Bitmapping
  • Smoothing

43. Blocking is usually the first step in which style of animation?

Answers:

  • Back to Back
  • None of these
  • Straight Ahead
  • Pose to Pose

44. A character quickly changes direction, but his clothes continue forward at a different timing than his body. What is think known as?

Answers:

  • Pose animation
  • Squash and stretch
  • Overlapping action
  • None of these

45. Which of these processes are used to simulate light passing through and bouncing out of translucent surfaces such as wax or skin?

Answers:

  • Subsurface scattering
  • Light blur
  • Light distribution
  • Displacement mapping

46. The digital process required to extend 24 fps to 30 fps when converting from PAL to NTSC for US viewing is called:

Answers:

  • 3-2 pulldown
  • Clean up
  • Anticipation
  • Boiling

47. What kind of render pass measures the distances between surfaces to create soft shadows for compositing?

Answers:

  • Ambient occlusion
  • Depth
  • Beauty
  • Matte

48. which of the following is generally used for smoke effects?

Answers:

  • volume
  • surface
  • halo

49. The difference between keyframes is called:

Answers:

  • Tweening or morphing
  • Tweaking
  • Keysplining
  • Key averages

50. Which of these render settings need to be enabled to render reflections?

Answers:

  • Refraction mapping
  • Ray lighting
  • Reflection mapping
  • Ray tracing

51. What is Gimbal Lock?

Answers:

  • Rotating Order Issue
  • Translate Order Issue
  • Create Problem in Modeling
  • Scale Order Issue

52. What kind of shaders use mathematical formulae to generate textures?

Answers:

  • Procedural shaders
  • Image based textures
  • Mathematical shaders
  • Photolighting

53. What’s the process of animation that is done so that the audience will be able to understand the actions of a character as it relates to the story?

Answers:

  • Staging
  • Follow-Through
  • Anticipation
  • Overlapping

54. True or False? You can NOT switch between Forward Kinematics and Inverse Kinematics during the animation process.

Answers:

  • False
  • True

55. Which texturing method alters the location of vertices on a model, usually at render time?

Answers:

  • Displacement mapping
  • Rigging
  • Bump mapping
  • Normal mapping

56. The process of correcting a 3D model’s geometry to one more suitable for animation is known as

Answers:

  • retopology
  • resolution reduction
  • Geo-smoothing
  • surface smoothing

57. When you create an object,normals are used to define which side of a face or vertex is considered the “……” side.

Answers:

  • Bigger
  • face or vertex
  • Blue
  • Out

58. What is the standard NTSC framerate?

Answers:

  • 25 fps
  • 24 fps
  • 28 fps
  • 30 fps

59. Which of these are NOT light sources in a three point lighting system?

Answers:

  • Rim
  • Fill
  • Key
  • Top

60. When beginning to pose a character, what body control do you typically begin posing from?

Answers:

  • Head
  • Arms
  • Torso
  • Legs
  • Hips

61. Which of the following actions would benefit LEAST from using Forward Kinematics?

Answers:

  • Leaning a hand on a table
  • Walking or running
  • Keeping a hand on the door knob
  • Pushing or pulling objects

62. What is trimming?

Answers:

  • Tracing the path of every ray of light from its source until it either leaves the scene or becomes too weak to have an effect
  • A technique in which a two-dimensional profile is duplicated in rotation around an axis, and the duplicates joined up to create a continuous three-dimensional surface
  • The process in which NURBS surfaces are edited
  • A shading method in which a simple grid of lines is used to represent the basic contours of the underlying model

63. The ________________ is used to prevent gimbal lock during animation

Answers:

  • spline tangent
  • fixed tangent
  • set key
  • euler filter
  • simplify curve

64. Which of these passes are used for adding motion blur in post?

Answers:

  • Motion vectors
  • Blur matte
  • zdepth or depth pass

65. Which of these workflows provide more photorealistic rendering?

Answers:

  • Photolight workflow
  • Curved workflow
  • Linear workflow

66. which type of rendering produces 100% physically correct render?

Answers:

  • biased rendering
  • unbiased rendering
  • internal rendering

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.