Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance DVD Studio Pro Test answers – Design & Multimedia

1. What does the Graphical Tab represent?

Answers:

  • A graphical view of video metadata
  • A graphical of assets in a project
  • A graphical view of all tracks, menus, slideshows, scripts, stories and connections in a project
  • A graphical view of build data

2. Besides your mouse, What allows you to perform commands in DVD Studio Pro

Answers:

  • Notepad
  • The Inspector
  • Keyboard Shortcuts
  • Layered Menus

3. Which one of these is NOT a source that can go into DVD Studio Pro?

Answers:

  • Word
  • Motion
  • Color
  • Compression

4. Which is not a configuration for DVD Studio Pro?

Answers:

  • Beginner
  • Advanced
  • Basic
  • Extended

5. What is a Video TS file?

Answers:

  • Video Technology Site file
  • The authored DVD file
  • Slideshow file
  • The Closed Captioning file

6. What does VBR stand for?

Answers:

  • Variable Bit Ratio
  • Video Bit Rate
  • Video Bit Ratio
  • Valid Bit Rate
  • Variable Bit Rate

7. What is the standard frame rate of an NTSC DVD video?

Answers:

  • 60 fps
  • 30 fps
  • 29.97 fps
  • 23.98 fps
  • 24 fps

8. True or False. You can open DVD Studio projects from older versions in DVD Studio Pro 4

Answers:

  • True
  • FALSE

9. What is the standard DVD aspect ratio?

Answers:

  • 1.78:1
  • 4:3
  • 2.40:1
  • 16:10
  • 2.35:1

10. When recording and editing audio, you should use a sample rate of ____________.

Answers:

  • 94 kilohertz
  • 44.1 kilohertz
  • 48 kilohertz
  • 40 kilohertz

11. The width of the visible area to the height of the visible area of the video frame is called _________.

Answers:

  • video Frame ratio
  • aspect ratio
  • PAL ratio
  • video ratio

12. What does the Track Tab contain?

Answers:

  • All of these
  • Video Track
  • Audio Tracks
  • Subtitle Tracks

13. Which one of the following is HD resolution?

Answers:

  • 720 x 576
  • 704 x 480
  • 720 x 480
  • 1280 x 720

14. What does the ‘i’ in 25i frame rate mean?

Answers:

  • International scanning method
  • Independent scanning method
  • Interlaced scanning method
  • Index scanning method

15. True or False? DVD Studio Pro supports web interactivity.

Answers:

  • False
  • True

16. True or False? You can add web links to your project.

Answers:

  • False
  • True

17. How do you save a project?

Answers:

  • Command + S
  • All Answers
  • File> Save As
  • Shift + Command + S
  • File> Save

18. True or False? DVD Studio Pro can encode video files within the program.

Answers:

  • True
  • False

19. What is the size of a single side, single layer DVD disc?

Answers:

  • 25 GB
  • 9.4 GB
  • 1 GB
  • 4.7 GB
  • 700 MB

20. What is the standard widescreen aspect ratio?

Answers:

  • 16:10
  • 2.35:1
  • 4:3
  • 16:9
  • 2.40:1

21. You can have more than 1 menu with DVD Studio Pro?

Answers:

  • True
  • FALSE

22. Subtitles can only be how long?

Answers:

  • 5 seconds
  • 2 minutes
  • As long as the track
  • 30 seconds

23. How do you duplicate an element?

Answers:

  • Command-G
  • Command-D
  • Command-H
  • Command-C

24. A ______ is made up of several commands

Answers:

  • Script
  • Menu
  • Slideshow
  • Track

25. What is the standard resolution of an SD DVD?

Answers:

  • 800 x 400
  • 720 x 480
  • 1920 x 1080
  • 640 x 480
  • 1280 x 720

26. What are DVD-R and DVD+R?

Answers:

  • Rewritable discs that can be used multiple times
  • Discs that you can only write once on

27. How do you create a story?

Answers:

  • Click the Add tool
  • Click the Insert tool
  • Click the Insert Story tool
  • Click the Add Story tool

28. What is the feature that directs a DVD to play the initial piece of media when a DVD is inserted in a player?

Answers:

  • Play
  • Initial Play
  • Menu
  • First Play

29. True or False? MPEG-2 16:9 supports only HD video assets.

Answers:

  • False
  • True

30. Action that will not be cut off on the screen is called the ______________.

Answers:

  • active safe area
  • action area
  • action safe area
  • active area

31. Is DVD Studio compatible with Windows 8?

Answers:

  • No, Linux only
  • No, it will only run on Mac OS X
  • Windows 2000/XP Compatible Only
  • Yes

32. Which of these is NOT included in the type order?

Answers:

  • Stories
  • Layered stories
  • Menus
  • Layered menus

33. What appears when you select an asset in the assets tab?

Answers:

  • Asset Inspector
  • Asset guide
  • Asset Help
  • Asset toolbar

34. What is the standard frame rate of a PAL DVD video?

Answers:

  • 24 fps
  • 30 fps
  • 29.97 fps
  • 25 fps
  • 50 fps

35. How do you preview a project?

Answers:

  • Press Play Button in the Viewer Tab
  • Press Simulate Button from main project window
  • Project> Play
  • Command + P

36. Which of these is NOT a characteristic of DVD-9?

Answers:

  • 2-4 hours of content
  • Dual layer
  • Single-sided
  • All of these are characteristics of DVD-9

37. True or False? You can use both NTSC and PAL assets in the same project.

Answers:

  • True
  • False

38. What is it called when there is a hidden feature that can only be configured when an invisible button is clicked?

Answers:

  • Mint Drop
  • Secret Menu
  • Easter Egg
  • Invisible Drop

39. Menu buttons have how many states?

Answers:

  • 1
  • 5
  • 3
  • 7

40. What is the function of the ‘dynamic range compression’?

Answers:

  • Increases the data rate of the final AC-3
  • Helps even out the difference between the highest and lowest volume in an audio stream
  • Helps even out the difference between the highest and lowest colors in a video stream.
  • Lower the data rate of the final AC-3 file

41. Random play after a menu times out is created by using?

Answers:

  • Slide Shows
  • First Play
  • Scripts
  • Build/Format

42. True or False? You do NOT need to encode all your sources.

Answers:

  • False
  • True

43. To view subtitles in your project you must ______________.

Answers:

  • preview OR simulate
  • view
  • preview
  • simulate

44. _____are available and should be used when lining up buttons or text on a menu?

Answers:

  • Rulers
  • Button Markers
  • Chapter Markers
  • Guides

45. What is End Jump?

Answers:

  • A DVD that never reaches the end point
  • Skipping to the end of the DVD
  • What plays after a track, marker or story ends
  • The point which a DVD stops

46. Dropzones can not be made with?

Answers:

  • Audio
  • Picture
  • Shape
  • Video Clip

47. Up to how many images can a DVD slideshow hold?

Answers:

  • 88
  • 75
  • 200
  • 99

48. What is DTS?

Answers:

  • High-quality surround format
  • Audio-compression format
  • Uncompressed digital audio format
  • Mandatory audio format

49. Each track is allowed how many chapters?

Answers:

  • 999
  • 9
  • Unlimited
  • 99

50. You can tell if you have already used an asset by checking what column?

Answers:

  • Log
  • Simulate
  • In Use
  • Type

51. Imported assets can be rendered in the background while you work if?

Answers:

  • Include a slideshow
  • Specify in preferences
  • Hit the start button
  • Build / Format

52. What are the three common methods of encoding video ?

Answers:

  • CBR, One-pass VBR, Two-pass VBR
  • One-pass CBR, Two-pass CBR, Three-pass CBR
  • One-pass VBR, Two-pass VBR, Three-pass VBR
  • One-pass CBR, Two-pass CBR, VBR

53. You should not encode MPEG streams with a maximum bit rate higher than ___ Mbps.

Answers:

  • 5
  • 6
  • 8
  • 9

54. Which discs can you use to burn in your system’s DVD burner?

Answers:

  • DVD-5 and DVD-9
  • DVD-9, DVD-10
  • DVD-9, DVD-10, DVD-14
  • DVD-4, DVD-5 and DVD-9

55. A layered menu is made up of what?

Answers:

  • More than one PNG file
  • PSD File
  • More than one video
  • A video file on top of a picture

56. Where would you find information on a simulation while it is in progress?

Answers:

  • Story Tab
  • Script Tab
  • Outline Tab
  • Log Tab

57. What script command allows you to go to another video track or chapter marker?

Answers:

  • Next
  • Exit
  • End Jump
  • Jump

58. How much hard disk storage should you have before creating a project?

Answers:

  • 2 x the size of your project
  • 4 x the size of your project
  • At least the size of your project
  • 3 x the size of your project

59. How do you add a text box to a menu?

Answers:

  • Shift + T
  • Choose Text from the Format menu
  • Double click where you want the text box
  • Select the Add Text Box icon on main window pane

60. True or False?  HD-based DVD can only use HD video resolution for the main features and extra features.

Answers:

  • False
  • True

61. True or False? IMAGE_TS folder is a required folder on the DVD-Video discs.

Answers:

  • True
  • False

62. What shows the linkage of the main elements of your project?

Answers:

  • Overview
  • Storyboard
  • Map
  • Summary board

63. DVD Studio Pro allows direct importing of project files from?

Answers:

  • Final Cut Pro
  • After Effects
  • Apple Motion
  • iMovie

64. Which one of these is NOT a drop zone property?

Answers:

  • Sound
  • Shape
  • Asset
  • Size

65. Which of these image files is NOT able to be imported into DVD Studio Pro?

Answers:

  • JPEG
  • TGA
  • PCT
  • PNG

66. The default setting for a script is?

Answers:

  • Goto
  • Nop
  • Run
  • Jump

67. You can import separate PSD layers into slide shows

Answers:

  • False
  • TRUE

68. How many more times can a blue laser disc hold than a red laser disc?

Answers:

  • 5x
  • 4x
  • 2x
  • 3x

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.