Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance Logo Design Test Answers – Design & Multimedia (2015)

1. What is the gestalt principle of closure?

Answers:

  • When an object isn’t completely closed, but closed enough that we perceive it as being closed
  • Any symbol that is a seal or crest
  • When a symbol is within a geometric shape
  • When an object is made all-white and placed on a colored background

2. What is the native file format of Adobe Illustrator?

Answers:

  • CDR
  • PSD
  • PNG
  • AI
  • EPS

3. What is the main benefit of using a vector filetype over a raster filetype?

Answers:

  • Better application support
  • Better for web use
  • Infinite Scalability
  • Richer color

4. Designing a logo for a product or service:

Answers:

  • Both are true
  • Helps a company to make their product or services marketable.
  • Helps a company to earn goodwill.

5. Duotone is

Answers:

  • The spectrum of commonly used sound frequencies commonly used in brand jingles.
  • A type of paper that has a color on one side, and white on the other.
  • When two ink colors are used in the reproduction of an image. It is a common and cost effect method of printing.

6. True or False? A logo should be stretched and distorted to make it fit unusually sized spaces.

Answers:

  • False
  • True

7. Color decisions for your logo directly affect all of these EXCEPT:

Answers:

  • (All of these effect the logo directly)
  • Brand color use in collateral materials
  • Grayscale or black and white color reductions of the logo
  • Subconcious emotional responses to the logo

8. True or False? Branding is the same thing as logo design.

Answers:

  • True
  • False

9. What is the best way to find out if a logo has been effectively designed before allowing a client to put it to use?

Answers:

  • Ask your friends if they like it.
  • Present the logo to a sampling of potential target audience members and have them rate the logo’s effectiveness.
  • Ask the client if they think it is effective.
  • Research similar companies to see if their logo has similar qualities.
  • Present the logo to your client’s employees for feedback.

10. What is the Adobe Illustrator feature called that transforms a scanned drawing into editable vector points?

Answers:

  • LightTrace
  • VectorScan
  • LiveTrace
  • BezierCurve

11. A Slab serif is the type of serif font that evolved from the Modern style and it is characterized by:

Answers:

  • thin, round-like serifs.
  • serifs on certain letter.
  • non-existent serifs.
  • thick, block-like serifs.

12. Color theory is complex, but designers who understand the basics are able to use color to their advantage.

Answers:

  • True
  • False

13. Colors that are so bright that they are hard on the eyes helps logos stand out and be noticed.

Answers:

  • False
  • True

14. What is the best way to find out if a logo has been effectively designed before allowing a client to put it to use?

Answers:

  • Ask your friends if they like it.
  • Present the logo to a sampling of potential target audience members and have them rate the logo’s effectiveness.
  • Ask the client if they think it is effective.
  • Present the logo to your client’s employees for feedback.
  • Research similar companies to see if their logo has similar qualities.

15. What is the gestalt principle of closure?

Answers:

  • When an object is made all-white and placed on a colored background
  • When a symbol is within a geometric shape
  • When an object isn’t completely closed, but closed enough that we perceive it as being closed
  • Any symbol that is a seal or crest

16. How many different colors are there on a “Google”  logotype?

Answers:

  • 5
  • 3
  • 4
  • 6

17. What special use cases should be considered when designing a logo?

Answers:

  • How it will appear on a website
  • All of these
  • How it will appear when faxed
  • How it will appear on a car or van

18. You should design a print-ready logo using RGB colors.

Answers:

  • False
  • True

19. It is helpful to do industry competitive research while designing a logo, in order to:

Answers:

  • Be able to make stronger and more informed decisions on all elements of the design of the logo.
  • All of these
  • Prevent your logo from being too similar in style and concept to another logo
  • Have a spectrum of styles, color palettes, and iconography to refer to when designing the logo

20. Which logo color mode is used in Web media?

Answers:

  • Grayscale
  • Channel Colors
  • RGB
  • CMYK
  • Pantone

21. Its not a good practice to have ___ in the main logo?

Answers:

  • Drawings
  • Custom Element
  • Clipart and Free Stocks
  • Illustrations

22. Which of these is a gestalt principle of design?

Answers:

  • Similarity
  • Figure & Ground
  • All of these
  • Closure

23. What are five principles for an effective logo design?

Answers:

  • Levelness, Vagueness, Contrast, Tone, and Durability
  • Simplicity, Memorability, Durability, Versatility, and Obscurity
  • Simplicity, Exuberance, Relevance, Contortion, and Distortion
  • Versatility, Simplicity, Saturation, Contrast, and Relevance
  • Simplicity, Memorability, Durability, Versatility, and Relevance

24. True or false: A logo should be designed to be visible outdoors, at a distance, or on a movie screen, even if the client says they only want to use it online.

Answers:

  • False
  • True

25. When designing a logo, you should generally start in

Answers:

  • Full Color
  • Black & White

26. Which of these is a vector filetype?

Answers:

  • EPS
  • TIFF
  • JPG
  • GIF

27. To prevent any tampering of the logo in .ai format, what should you do to the file before handing it over to the client?

Answers:

  • Clean out all unused color swatches
  • All of these
  • Convert type to outlines
  • Unify any overlapping shapes
  • Expand all effects and strokes

28. What questions should you ask a client in preparation for designing a logo?

Answers:

  • It’s best not to ask your client any questions.
  • Who is your audience, what is your product or service, what is the most important message to get across?
  • Who is your audience, what is your favorite color, what is your favorite animal?
  • What is your favorite color, what is your product or service, what style do you want it to be?

29. True or False? A logo can simply be typography.

Answers:

  • False
  • True

30. True or False? Sketching on paper is considered to be an outdated and obsolete activity in logo design.

Answers:

  • False
  • True

31. True or False? It is generally recommended to use two or less typefaces in a logo.

Answers:

  • False
  • True

32. True or False? In most cases, a photograph can be used as a logo.

Answers:

  • True
  • False

33. True or false: CMYK is the same as RGB, just darker onscreen.

Answers:

  • False
  • True

34. The use of different color in a logo will affect certain mood from audience.

Answers:

  • False
  • True

35. A non-exclusive logo is a logo that is resold and can have multiple owners.

Answers:

  • True
  • False

36. Using golden ratio while designing a logo is an old practice and it’s not important anymore.

Answers:

  • True
  • False

37. Which of these should you NOT do when designing a logo

Answers:

  • reduce the amount of detail as much as possible while retaining style and intention
  • Use a limited number of readable fonts for the logotype
  • Kern the lettering in the logo to maximize readability and character
  • Use stock art as icons for the logo

38. Which of these is a classification of typefaces?

Answers:

  • All of these
  • Slab-serif
  • Sans-Serif
  • Serif

39. What format should a logo be designed for?

Answers:

  • There is not a specific format a logo should be designed for.
  • Horizontal (Wide)
  • Vertical (Tall)
  • Square

40. True or False? Only big businesses benefit from having a logo.

Answers:

  • False
  • True

41. True or False? Logos should only exist for products and never services.

Answers:

  • True
  • False

42. It’s okay to copy another logo design if…

Answers:

  • It is never okay to copy another logo design
  • It’s used for a different industry
  • The company name is different
  • You change the color

43. What are the two primary color modes (for print and for web, in that order)?

Answers:

  • ZM3, RGB
  • CMYK, RGB
  • HSB, CMYK

44. A Logo should appeal to its target market.

Answers:

  • True
  • False

45. When reducing a logo’s size, you should make sure

Answers:

  • All of these
  • The counters of type are not filling in
  • There remains a strong figure ground relationship
  • Any symbols do not lose readability

46. Some logos may need a secondary version created for:

Answers:

  • Motion or broadcast
  • Textile printing
  • Very small printing
  • All of these

47. When an empty part of a logo creates another shape, it is commonly called…

Answers:

  • negative space
  • secondary logo
  • inner space

48. True or False: – The logo is a part of a brand.

Answers:

  • True
  • False

49. When designing a logo, it’s important to consider the company and it’s brand strategy.

Answers:

  • True
  • False

50. A logo should be

Answers:

  • Unique
  • Memorable
  • Graphic
  • All of these

51. When designing a logo it’s good practice to:

Answers:

  • create different logos for official brand use
  • design logos before doing research about the company and it’s audience to ensure the most open and creative design.
  • design multiple mockups and versions for various logo applications
  • design out of market applications for the logo, just in case.

52. What elements should be considered when designing a logo’s brand standards?

Answers:

  • All of these
  • The colors and treatments of a logo that should be allowed
  • The minimum size a logo should be reduced to
  • The minimum amount of space required around a logo

53. Which of these is a lossless raster filetype?

Answers:

  • SAD
  • TIFF
  • CSV
  • PDF

54. What is a ligature?

Answers:

  • A question mark and exclamation point designed together as one character
  • A bold punctuation mark
  • Two letters designed to seamlessly connect
  • Any typographic character not in the English alphabet

55. When a logo is protected by the USPTO, it is called a…

Answers:

  • Copyright
  • Trademark
  • Naming schema
  • Patent

56. What is a knockout?

Answers:

  • A logo that is stroked or outlined and transparent in the middle
  • The name of a Microsoft typeface
  • A logo that is objectively beautiful and well-made
  • something that is reversed out of a dark background

57. What is a lockup?

Answers:

  • A logo placed in another shape, such as a crest, shield, or circle
  • A logo placed in the upper left hand corner of letterhead
  • A logo that is completely made out of geometric shapes and no type
  • A symbol and logotype placed together in a specific arrangement

58. “Google” logo is made in which of these styles?

Answers:

  • Lettermark
  • Brandmark
  • Emblem
  • Combination Mark
  • Wordmark

59. What is a “logotype”?

Answers:

  • An element of the logo consisting of a symbol or icon of an organization or individual
  • An element of the logo consisting of the name or initial characters of an organization or individual
  • A type of logo

60. What gestalt principle does the FedEx logo make use of?

Answers:

  • Closure
  • All of these
  • Contrast
  • Figure Ground

61. It’s okay to copy another logo design if…

Answers:

  • It is never okay to copy another logo design
  • The company name is different
  • It’s used for a different industry
  • You change the color

62. What questions should you ask a client in preparation for designing a logo?

Answers:

  • It’s best not to ask your client any questions.
  • What is your favorite color, what is your product or service, what style do you want it to be?
  • Who is your audience, what is your favorite color, what is your favorite animal?
  • Who is your audience, what is your product or service, what is the most important message to get across?

63. True or False, strongly consider a custom font for your design. The more original the font, the more it will distinguish the brand.

Answers:

  • True
  • False

64. When designing a logo it’s good practice to:

Answers:

  • design out of market applications for the logo, just in case.
  • design multiple mockups and versions for various logo applications
  • create different logos for official brand use
  • design logos before doing research about the company and it’s audience to ensure the most open and creative design.

65. the golden ratio is ________

Answers:

  • 1.5555555555
  • 1.61803398875
  • 1:2
  • 2.61803398875
  • 5:2

66. Which of the following is not a kind of text type?

Answers:

  • Line type
  • Type on a path
  • Point Type
  • Paragraph Type

67. Logos should initially be made using __________.

Answers:

  • Pixels
  • Rasters
  • Bitmaps
  • Vectors

68. What is a Pantone?

Answers:

  • A set of metallic inks
  • A color-matching system to ensure color quality remains consistent when printing
  • A color that will become muddy and grey when printed

69. Common ways to ensure logo readability include

Answers:

  • Vibrating color palates, closely kerned typography, and icons with textures
  • High contrast colors, clear and easy to read typography, minimal and crisp icon
  • Add gradients and strokes to fonts, keep the icon small and out of the way in lockups

70. True or false: Photoshop is the best software for creating professional logos.

Answers:

  • True
  • False

71. 4 Good goals for a logo design are

Answers:

  • Simple, versatile, memorable, relevant
  • Strong narrative, taglines, lockups, bold
  • Simple, elegant, soft, approachable
  • Complex, controlled, memorable, diverse

72. An logotype should conform to which of these maxims?

Answers:

  • To be simple, have a style of an clip art and use of “Helvetica” font
  • To be memorable, instantaneously recognizable and have clarity when reproduced in small sizes.
  • To be colorful, look expensive and reflect the current CEO taste
  • To be illustrative in nature, have an lot of colorful elements and be recognizable only for closed groups of people

73. Tradedress are colors that are strategically selected to reflect the brand attributes of a company.

Answers:

  • False
  • True

74. The main, usually vertical stroke of a letterform is called “stem”.

Answers:

  • False
  • True

75. True or false: When your client asks for a print-ready logo file, you should provide them with a .PSD (Photoshop) file.

Answers:

  • False
  • True

76. What is an outline?

Answers:

  • Tracing of the outer edge of text or a graphic image.
  • Line by which the logo should be leveled.
  • An extended part of the logotype outside the desired area of presentation.
  • An line that shows hierarchical relations of logo elements.

77. Logos generally work best when they:

Answers:

  • Have one clear idea and aesthetic
  • Have intricate details
  • are designed with at least 3-6 colors to make it eye catching
  • Have many ideas and concepts to tell the full brand story

78. What is a possible reason for redesigning a companies logo

Answers:

  • Changing audience and market so brand needs a new voice
  • Aesthetics and style are dated but need to retain brand equity
  • Previous design was not impactful enough and did not have a lasting impression on the audience
  • All of these

79. One of the advantages of designing a logo for a website is that you can use as many colors as you want because it will only be used in one place

Answers:

  • False
  • True

80. What is half-toning used for?

Answers:

  • To make a logo semi-transparent on the web
  • To separate the type from the symbol in a logo
  • To create the appearance of a gradient in limited-color situations

81. What formats should deliver to the client when logo is finally approved

Answers:

  • .AI, .EPS, .PNG and .JPG
  • .SWF
  • .HTML
  • .PHP
  • .PSD

82. A logo should never be smaller than:

Answers:

  • the size of a quarter
  • 6 points
  • 1/2 inch
  • the size it begins to be illegible

83. What is a gradient?

Answers:

  • All of these
  • A dotted color pattern
  • Two transparent colors overlaid on one another
  • A color that shifts to a different color over a set amount of space

84. What is a bezier curve?

Answers:

  • A curve based off the golden ratio
  • An aliased curve made in raster graphics software
  • Smooth curves made in vector graphics software
  • An Adobe Illustrator feature that converts a scanned image to vector points

85. What is kerning?

Answers:

  • Changing the space between two characters
  • Changing the space between multiple characters at once
  • Changing the space between lines
  • Changing the space between two words

86. Which of these is not a principle of design?

Answers:

  • Unity
  • Balance
  • Shade
  • Rhythm

87. A logo is also called…

Answers:

  • a trademark
  • a brand
  • a brandmark

88. An logotype should conform to which of these maxims?

Answers:

  • To be simple, have a style of an clip art and use of “Helvetica” font
  • To be colorful, look expensive and reflect the current CEO taste
  • To be illustrative in nature, have an lot of colorful elements and be recognizable only for closed groups of people
  • To be memorable, instantaneously recognizable and have clarity when reproduced in small sizes.

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.