Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance OmniGraffle Test answers – Design & Multimedia (2015)

1. Clicking a tool twice, activates it:

Answers:

  • for single use
  • for multiple use
  • for permanent use
  • for 10 seconds

2. Clicking a tool once, activates it:

Answers:

  • for a single use
  • for permanent use
  • for multiple use
  • for 10 seconds

3. Command drag a control point to:

Answers:

  • minimize it
  • give it Bézier handles
  • enlarge it
  • remove its Bézier handles

4. Omnigraffle is an application built for?

Answers:

  • Mac OS X or iPad
  • Android
  • Linux
  • Windows

5. In order to create a new shape with text inside, use:

Answers:

  • Selection tool
  • Line tool
  • Text tool
  • Shape tool

6. Rubber Stamp is used for:

Answers:

  • adding random blob of text on the Canvas
  • copying style of an object
  • rapidly copying and pasting objects on Canvas
  • rapidly creating new objects on canvas

7. Popular resource for Omnigraffle stencils is:

Answers:

  • Google images
  • Omnistencil
  • Graffletopia
  • Clipart

8. Sylebrush tool is used to:

Answers:

  • add text to styles
  • add color to styles
  • add effects to existing styles
  • replicate styles

9. The “Canvas” Inspector contains the following individual design components:

Answers:

  • Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text
  • Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout
  • Geometry, Connections, Action, Note
  • Data, Document

10. To change the appearance of selected connection lines, use:

Answers:

  • Stroke Inspector
  • Fill Inspector
  • Shadow Inspector
  • Shapes Inspector

11. The default layout type in the Diagram Layout Inspector is:

Answers:

  • Hierarchical
  • Radial
  • Force-Directed
  • Circular

12. The circular layout tries to arrange sibling shapes:

Answers:

  • in a circle around thier parent
  • hierarchically
  • in arcs around thier parent
  • in random order

13. TRUE or FALSE? An object (or multiple objects) can be copied from OmniGraffle and pasted in your script for repetitive use.

Answers:

  • False
  • True

14. To lock or unlock a year, click on he:

Answers:

  • Lock icon
  • Unlock Icon
  • Print Icon
  • Show Icon

15. Bézier lines are useful when formatting…

Answers:

  • images
  • text
  • layouts
  • lines
  • curves

16. The extension of OmniGraffle files is:

Answers:

  • .graffleom
  • .graffle
  • .ograffle
  • .OmniGraffle

17. True or False? In OmniGraffle 6 Pro, Layers can be shared across every canvass

Answers:

  • False
  • True

18. TRUE or FALSE? It is simpler to script the creation of objects when using the built-in shapes instead of stencils.

Answers:

  • True
  • False

19. What is Graffletopia?

Answers:

  • Ultimate resource for OmniGraffle users.
  • Filter
  • Plugin
  • Add-On

20. True or False? OmniGraffle allows user to create their own stencils

Answers:

  • True
  • False

21. Which of the actions stated below cannot be applied on an object:

Answers:

  • open a URL
  • Expando-Collapso
  • run a script
  • show or hide layers

22. To transform shape object selected, use:

Answers:

  • Stroke Inspector
  • Fill Inspector
  • Shapes Inspector
  • Shadow Inspector

23. In order to work on several objects together, so that they can be moved or styled as a single unit; they should be:

Answers:

  • Grouped
  • Locked
  • Frozen
  • Compressed

24. In the middle of the OmniGraffle interface is the:

Answers:

  • Toolbar
  • Style tray
  • Inspector bar
  • Canvas

25. Which of the tools can be used to do wireframes on Mac Os X?:

Answers:

  • OmniGraffle
  • Visio
  • SmartDraw
  • Axure

26. The shortcut for the Inspectors Sidebar is:

Answers:

  • Shift-Command-O
  • Shift-Command-S
  • Shift-Command-I
  • Shift-Command-N

27. By deafult, an OmniGraffle document contains:

Answers:

  • atleast one canva swith three layers
  • atleast one canvas with one layer
  • atleast one canvas with two layers
  • multiple canvasses with multiple layers

28. True or False? Is it possible to export canvasses with layers intact to Photoshop

Answers:

  • False
  • True

29. The “Automatic layout” option for doing flow diagrams can be found under which Inspector?

Answers:

  • Selection
  • Alignment
  • Diagram layout
  • Object layout
  • Lines and Shapes

30. what is OmniGraffle for?

Answers:

  • Creating app mockups
  • Creating apps
  • Creating bubbles
  • Creating Diagrams

31. The “Style” Inspector contains the following individual design components:

Answers:

  • Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text
  • Data, Document
  • Geometry, Connections, Action, Note
  • Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout

32. Which inspector deals with an object’s position and orientation?

Answers:

  • Image Inspector
  • Geometry Inspector
  • Shapes Inspector
  • Line Inspector

33. To make a layer visible or invisible, click its

Answers:

  • Pencil Icon
  • Show Icon
  • Eye icon
  • Visible Icon

34. Which of the following can not be done using the “Fill” “Style” Inspector?

Answers:

  • Radial Blend
  • Partial Transparency
  • Linear Blend
  • Shadow

35. In order to replicate styles, use:

Answers:

  • Magnet tool
  • Style Brush tool
  • Selection tool
  • Rubber Stamp tool

36. Connector magnets cannot be manually…

Answers:

  • resized
  • edited
  • added
  • removed

37. To maintain aspect ratio of object while resizing hold:

Answers:

  • Command
  • Option
  • Shift-Option
  • Shift

38. OmniGraffle runs on:

Answers:

  • Sun Solaris
  • Windows
  • Mac OS X
  • Linux

39. List view shows you every object on every layer of the current canvas, in:

Answers:

  • hierarchial order
  • random order
  • back to front order
  • front to back order

40. Any object (or group of objects) that can be resized has:

Answers:

  • twelve selection handles
  • ten selection handles
  • eight selection handles
  • six selection handles

41. The “Document” Inspector contains the following individual design components:

Answers:

  • Fill, Lines and Shapes, Shadow, Image, Text
  • Data, Document
  • Size, Grid, Selection, Alignment, Diagram Layout
  • Geometry, Connections, Action, Note

42. By default, the layers are hidden beneath a:

Answers:

  • disclosure triangle
  • disclosure square
  • disclosure circle
  • disclosure cube

43. To select a different object when the Rubber Stamp is in persistent tool mode, hold:

Answers:

  • Command
  • Shift-Option
  • Shift
  • Option

44. To determine the unit of measure to use for canvas and its rulers, use:

Answers:

  • Measure Inspector
  • Grid Inspector
  • Scale Inspector
  • Units Inspector

45. A shared layer is shared with:

Answers:

  • Collaborators on the same document.
  • Any canvas that uses it.
  • Every canvas in the document.
  • Other documents.

46. If your OmniGraffle file has more than one canvas:

Answers:

  • the filename is appended by a ( # ) followed by the name of the canvas you are presently working on
  • the filename is appended by a ( _ ) followed by the name of the canvas you are presently working on
  • the filename is appended by a ( – ) followed by the name of the canvas you are presently working on
  • the filename is appended by a ( : ) followed by the name of the canvas you are presently working on

47. The total number of object inspectors in OmniGraffle are:

Answers:

  • 5
  • 3
  • 6
  • 4

48. In order to colour shapes of objects on canvas, use:

Answers:

  • Fill Inspector
  • Shapes Inspector
  • Stroke Inspector
  • Shadow Inspector

49. The latest version of OmniGraffle is:

Answers:

  • Version 3
  • Version 9
  • Version 8
  • Version 6

50. The no. of styles of lines provided by OmniGraffle are:

Answers:

  • 4
  • 1
  • 2
  • 5

51. Any line (created with Line tool) had two points:

Answers:

  • green one at its source and a red one at its destination
  • blue one at its source and red one at its destination
  • red one at its source and blue one at its destination
  • red one at its source and a green one at its destination

52. To place graphics inside a shape, use:

Answers:

  • Stroke Inspector
  • Image Inspector
  • Shape Inspector
  • Fill Inspector

53. On double clicking the Inspector’s button:

Answers:

  • the button gets a green lock icon
  • the button gets a red lock icon
  • the button gets a yello lock icon
  • the button gets a purple lock icon

54. Which of the following is not a Document Inspector?

Answers:

  • Margins Inspector
  • Document Data Inspector
  • Stroke Inspector
  • Format Inspector

55. OmniGraffle cannot output to:

Answers:

  • PDF
  • Visio XML
  • Photoshop
  • WEBP

56. The 4 main styles of diagram automatic layout are:

Answers:

  • Bottom-to-Top, Top-to-Bottom, Left-to-Right, Right-to-Left
  • Hierarchical, Outlined, Cloud, Circular
  • Align Left Edges, Align Right Edges, Align Top Edges, Align Bottom Edges
  • Hierarchical, Force-directed, Circular, Radial
  • Circular, Ranked, Horizontal, Vertical

57. To resize an object with its center point anchored:

Answers:

  • Hold Shift-Option
  • Hold Command
  • Hold Option
  • Hold Shift

58. The script functionality of OmniGraffle, that can be used to do pretty much anything in GUI is:

Answers:

  • Perl Script
  • JavaScript
  • ActionScript
  • AppleScript

59. Which of the following is not an object style?

Answers:

  • feather
  • image
  • shadow
  • fill
  • stroke

60. Which of the following is not present in the contents portion of the Sidebar?

Answers:

  • Magnet view
  • Outline Editor
  • List View
  • Selection Matrix

61. The Inspectors sidebar contains:

Answers:

  • 2 inspectors
  • 4 inspectors
  • 5 inspectors
  • 3 inspectors

62. The Diagram tool is used for:

Answers:

  • creating new patterns on canvas
  • creating new images on canvas
  • creating new diagrams on canvas
  • creating new objects on canvas

63. Objects in the Selection matrix are grouped together based on their:

Answers:

  • style
  • color
  • shape
  • magnets

64. Which of the following is not the type of style of lines provided by OmniGraffle?

Answers:

  • Bézier
  • Curved
  • Straight
  • Dashed

65. Best way to look at hiearchial diagrams:

Answers:

  • List view
  • Hierarchical editor
  • Selection matrix
  • Outline Editor

66. In order to resize an object with its center point anchored, hold:

Answers:

  • Shift
  • Option
  • Shift-Option
  • Command

67. The Inspector sidebar does not contain:

Answers:

  • Style tray
  • Stencils Library
  • Document
  • Canavs

68. In multiple page documents, you can perform all of the following commands using the status bar or the Canvases inspector EXCEPT:

Answers:

  • remove
  • add
  • duplicate
  • select
  • preview

69. The style tray contains:

Answers:

  • style “designs” for the selected object
  • style “patterns” for the selected object
  • style “templates” for the selected object
  • style “chits” for the selected object

70. OmniGraffle cannot import from:

Answers:

  • SmartDraw
  • DOT files
  • Microsoft Visio
  • Diagram! 2 documents

71. In the outline editor, a group is shown as:

Answers:

  • multiple items surrounded by curly braces
  • a single item surrounded by curly braces
  • a single item surrounded by brackets
  • multiple items surrounded by brackets

72. Visio Support is available in which version of OmniGraffle?

Answers:

  • Standard Version
  • Both Pro and Standard Version
  • Pro Version

73. Which of the following is not an aspect (ratio) related option?

Answers:

  • Scale Font
  • Scale Shape
  • Scale Stroke and Font
  • Scale Stroke

74. Force-directed layout:

Answers:

  • creates layers of equally-ranked objects, extending in one direction
  • grows in semi-random directions from the center
  • tries to arrange sibling shapes in arcs around their parent
  • tries to arrange sibling shapes in a circle around their parent

75. From which Inspector Window do you adjust the attributes of the grid?

Answers:

  • The “Style” window.
  • The “Document” window.
  • The “Canvas” window.
  • The “Properties” window.

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.