Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance Pro Tools Test answers – Design & Multimedia (2015)

1. The two basic types of cross fades used in pro tools are:

Answers:

  • Even, Uneven
  • Loud, Soft
  • Equal Power, Equal Gain
  • Long, Shor

2. Advanced video editing (multiple video tracks, multiple video playlists, and video editing tools) is availalbe with:

Answers:

  • Pro Tools Express
  • Pro Tools HD 10
  • Pro Tools + 11 Rack
  • Pro Tools 10

3. Which of the following is NOT a Pro Tools recording mode?

Answers:

  • QuickPunch Record mode
  • Depth Record mode
  • Non-Destructive Record mode
  • Destructive Record mode

4. DB-33 is a type of ________.

Answers:

  • beatbox
  • recording program
  • latency regulator
  • virtual instrument

5. What unit is amplitude measured in?

Answers:

  • Frequency
  • Wavelength
  • Decibel
  • Pitch
  • Hertz

6. Adding a new performance to a recording is known as __________.

Answers:

  • looping
  • overtracking
  • rerecording
  • overdubbing

7. The regions list helps you ______ different takes on a track.

Answers:

  • delete
  • ignore
  • audition

8. The “smart tool” allows for for which three functions?

Answers:

  • Save, quit, load
  • Selector, grabber, trimmer
  • Volume, gain, drive
  • Solo, mute, input monitor

9. The session set up window allows users to change:

Answers:

  • Timecode rate
  • Pan depth
  • Bit depth
  • (all of these choices)

10. Which of the following is a primary determinant in digital recording accuracy?

Answers:

  • Syncopation
  • Bit depth
  • Sample looping
  • Megabits

11. Compact Discs are always mastered with which parameters?

Answers:

  • 16bit/44.1k
  • 24bit/96k
  • 16bit/48k
  • 16bit/32k
  • 8bit/44.1k

12. Can you import tracks from other Pro Tools sessions in your current session?

Answers:

  • Yes
  • Yes, with third-party software
  • No

13. Automation can be written for which of these functions?

Answers:

  • Plug in bypass
  • Clip gain
  • Volume
  • All of these

14. Clip gain is applied to audio files to:

Answers:

  • Adjust sync to video
  • Manage large numbers of tracks
  • Change the overall volume of the clip
  • Streamline workflow

15. Which of following is a type of track you can create in Pro Tools?

Answers:

  • All of these
  • Video
  • Audio
  • Midi

16. Clip gain can be imported from Media Composer as:

Answers:

  • Automation
  • AAC
  • AAX
  • OMF

17. What shortcut can show or hide Clip Gain Info?

Answers:

  • (Start)Control+Shift+Equals (=)
  • Equals (=)
  • (Ctrl)Command+Equals (=)
  • Shift+Equals (=)

18. What is the shortcut to ‘Copy Clip Gain’.

Answers:

  • Control+C
  • Command+C
  • (Start)Control+Shift+C
  • Command+Shift+C

19. Audio interfaces are selected in the

Answers:

  • Playback Engine dialogue
  • Audio Interfaces dialogue
  • Peripherals dialogue
  • I/O Menu

20. What is the shortcut to Solo tracks that contain the Edit Cursor or Edit Selection?

Answers:

  • (Alt)Option+S
  • Shift+S
  • Command+S
  • S

21. The maximum number of audio tracks in Pro Tools 10 is:

Answers:

  • 24
  • 96
  • 192
  • 48

22. In spot mode clips can be:

Answers:

  • Exported to another session
  • Sent to a specific point in the timeline manually entered by the user
  • Checked for processing errors
  • Moved on top of one another non-destructively

23. True or False?  Pro Tools 9 can open Pro Tools 10-native sessions.

Answers:

  • True
  • False

24. In Pro Tools 10 HD, VCAs are used to:

Answers:

  • Control the rate at which audio modulation occurs
  • Control the level of an fx send
  • Control the volume of groups of tracks without changing their routing
  • Performs auto-back up functions

25. A harp has a ______ attack and ______ decay.

Answers:

  • slow; slow
  • fast; slow
  • fast; fast
  • violent; steady

26. MIDI stands for what?

Answers:

  • Mastering Index Developed Internally
  • Music Input Digital Interface
  • Musical Instrument Digital Interface
  • Multiple Input Detection Indicator
  • Musical Instrument Direct Input

27. True or False? Pro Tools allows unlimited audio and midi tracks in all versions.

Answers:

  • True
  • False

28. A _________ indicates the number of beats per bar and note value.

Answers:

  • time signature
  • block
  • metronome
  • sidebar

29. What is the maximum sample rate Pro Tools can record at?

Answers:

  • 48 kHz
  • 96 kHz
  • 192 kHz
  • 122 kHz

30. What does M&E stand for for?

Answers:

  • Microphone & Energy
  • Midi & Exit
  • Music & Effects
  • Music & Entropy

31. What is the maximum bit rate you can record at in Pro Tools 10?

Answers:

  • 8bit
  • 32 bit
  • 24bit
  • 16bit

32. True or False? Non-descructive recording is a standard feature in all versions of Pro Tools 10.

Answers:

  • False
  • True

33. What is the primary function of the edit window?

Answers:

  • To decrease latency caused by digital summing in the compressor output.
  • To export audio files
  • To apply effects such as compression, EQ, and reverb.
  • To display audio, video, MIDI data, and mixer automation for recording, editing, and arranging on tracks
  • To import audio files

34. Solo Safe Mode does what?

Answers:

  • Prevents a track from being muted even if the user solos other tracks
  • Backs up session files at regular intervals
  • Eliminates unwanted background noise
  • Automatically ducks the level of backing tracks

35. Mini-grand is a/an _________.

Answers:

  • sampled acoustic piano
  • excessively large track region
  • type of preamp
  • sampled organ

36. What does quantizing do?

Answers:

  • It synthesizes four instruments into one sound
  • It divides a track into 4 bars
  • It counts the number of notes played on one a track
  • It makes a track’s timing more beat-accurate

37. Strip silence is used to remove:

Answers:

  • Duplicate midi information
  • Duplicate sessions from the file system
  • Unused plug ins from the session
  • Sections of audio clips that fall below a certain threshold

38. Pro Tools HD offers surround mixing up to:

Answers:

  • 6 channels (5.1)
  • 10 channels (9.1)
  • 8 channels (7.1)
  • 4 channels (4.0)

39. Loop Record Toggle:

Answers:

  • (Control)Command+L
  • (Start)Control+L
  • (Alt)Option+L
  • Shift+L

40. What category of software does Pro Tools fall into?

Answers:

  • DAW
  • PWS
  • RPG
  • DES

41. What is Pro Tools primarily used to edit?

Answers:

  • Audio
  • Images
  • Text Documents
  • Video

42. What does Midi Thru enable?

Answers:

  • It connects your Midi to the regions list
  • It threads your Midi through to other tracks
  • None of these
  • It allows you to monitor Midi input while recording

43. Subtracting or adding pre-delay time does not

Answers:

  • Change the phase relationship between the wet and dry signal
  • Simulate early reflections
  • Affect the clarity of the wet signal

44. In Pro Tools 10 the session timeline can be up to:

Answers:

  • 24 hours long
  • 5 hours long
  • 48 hours long
  • 10 hours long

45. What function is used to prevent Pro Tools from reading and writing audio to and from a given hard drive?

Answers:

  • Transfer
  • Read Write Lock
  • Lock
  • Block
  • Block Selected Partition

46. Midi Data can be exported directly from the score editor to:

Answers:

  • Sibelius
  • Midi Mate
  • All of these
  • Finale

47. How many virtual instruments can be run simultaneously in Pro Tools 10?

Answers:

  • 64
  • 128
  • 32
  • 48

48. To create a new region within an existing region you would use the _______ feature.

Answers:

  • new region
  • capture region
  • fresh
  • create a region

49. RTAS plug ins are compatible with Pro Tools 11

Answers:

  • Yes
  • No

50. What does the bus interrogation allow the user to see?

Answers:

  • Which dialogue tracks have been selected
  • Which buses meet the minimum standard deviation
  • All tracks assigned to the same interal bus, output bus, or hardware insert
  • How many buses there are in the session

51. Pro Tools HDX offers which of the following plug in formats?

Answers:

  • AAX Native
  • TDM
  • All of these
  • RTAS

52. Audiosuite plug ins are used to:

Answers:

  • Process audio clips
  • Undo previous clip processing
  • Allow Pro Tools to run Logic Pro as a rewire insert
  • Expland the number of inserts available

53. You could use Beat Detective to _______ a recording.

Answers:

  • region-capture
  • quantize
  • download
  • synthesize

54. Quick punch allows an engineer to:

Answers:

  • Record over sections of previously recorded takes non-destructively
  • Create a back up of the current session
  • Export audio data to avid media composer
  • Record midi information on audio tracks

55. Track Composition –  What shortcut is used to copy the selection to the Main Playlist?

Answers:

  • Option+Control+V (Mac). Alt+Start+V (Win).
  • Command+V (Mac). Ctrl+V (Win).
  • Option+Command+V (Mac). Alt+Ctrl+V (Win)
  • Shit+Control+Command+V (Mac). Alt+Start+Ctrl+V (Win).

56. True or False?  Track punch is a standard feature in Pro Tools 10 Native.

Answers:

  • True
  • False

57. What is latency?

Answers:

  • It is a function that allows you to program multiple loops per sample
  • The heating of the computer when running Pro Tools
  • The amount of time it takes your computer to receive an input and then send back an output

58. The maximum number of audio tracks in Pro Tools 10 HD is:

Answers:

  • 256
  • 192
  • 24
  • 48

59. Bounce to iTunes is found in the:

Answers:

  • Edit Menu
  • Paste Menu
  • File Menu
  • Bounce to disk dialogue

60. T & R are keyboard focu shortcuts to Horizontally Zoom in or out. What other shortcut can be used the implement the same command?

Answers:

  • (Start)Control + , or .
  • (Ctrl)Command + [ or ]
  • (Ctrl)Command + < or >
  • [ or ]

61. If you are going to punch-in on a recording, you will likely use _______.

Answers:

  • input only monitoring
  • uptight monitoring
  • auto input monitoring

62. You can unmount an external hard drive while Pro Tools is open from the:

Answers:

  • Workspace window
  • Finder
  • Desktop
  • Session setup window

63. How do you Change a Pro Tools’s Session Nudge Value using a key command?

Answers:

  • Option + [ & ]
  • (Ctrl)Command + Option + Plus/Minus
  • (Ctrl)Command + </>
  • (Start)Control + (Alt)Option + (Ctrl)Command + Plus/Minus

64. What is the shortcut key(s) for creating a new track?

Answers:

  • Ctrl(Cmd)+N
  • Ctrl(Cmd)+Shift+N
  • Alt+Ctrl(Cmd)+N
  • Alt+N
  • Shift+N

65. Midi merge allows:

Answers:

  • Audio and midi data to be used in the same session
  • Different kinds of midi data to share the same track
  • New midi data to be combined with existing data
  • Combines all midi data in the session into a new midi file

66. The Icon D-Control ES is a:

Answers:

  • Dynamics processing add on for Pro Tools HD
  • Module for remote recording trucks
  • Plug in format discontinued by Avid
  • Scalable control surface for Pro Tools HD

67. When recording multiple takes on one section, it is probably best to use _______.

Answers:

  • All-Madden mode
  • Loop Record mode
  • QuickPunch Record mode
  • Depth Record mode

68. True or false? By default, the volume fader only controls playback and monitoring levels.

Answers:

  • True
  • False

69. Tempo, Song Start, and Meter can be adjusted in the _______ Menu

Answers:

  • Midi
  • Audio
  • Event
  • File

70. “Clip” is the new term for what used to be referred to as a:

Answers:

  • File
  • Feature
  • Segment
  • Region

71. Pro tools 10 allows aiff & .wav files to be:

Answers:

  • Used in the same session
  • Exported to in real time
  • Applied to dynamic playlists
  • Converted into the .mov format

72. How many virtual instruments can be run simultaneously in Pro tools 10 HD?

Answers:

  • 128
  • 8
  • 10
  • 64

73. Delay compensation fixes:

Answers:

  • Latency caused by plug ins
  • Compression artifacts
  • Input latency
  • Phasing caused by delay effects

74. Track colors indicate

Answers:

  • Type of audio file on the track
  • Order in which tracks were recorded
  • Type of track
  • None of these

75. How many Pro Tools Sessions can you run simultaneously?

Answers:

  • Two
  • Unlimited
  • One
  • Five

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.