Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance Travel Planning Test Answers – Admin (2015)

1. Which item will not allow you through security?

Answers:

  • Surgical metallic hip replacement
  • Heart monitor
  • Hearing Aid
  • Weapons

2. United Airlines is part of which airline alliance?

Answers:

  • Star Alliance
  • SkyTeam
  • AirStar
  • WorldTraveler
  • OneWorld

3. Which of these is an application that helps to organize your travel itineraries?

Answers:

  • Path
  • TripIt
  • HopStop
  • PadMapper

4. What is a benefit of a travel company “affinity card”?

Answers:

  • No service charges overseas.
  • Earn rewards over time for purchases with that company.
  • Get a unique personalized credit card.
  • You get preferential seating on a flight.

5. True or False? In the US, All children (including newborns), are required to carry a passport in their own name for international flights.

Answers:

  • True
  • False

6. What is the first thing you show security besides your ticket when passing through security?

Answers:

  • Online printout of itinerary
  • ID Card
  • Nothing else, just your ticket
  • Credit Card

7. True or false? The TSA allows travelers to carry on mace and other self defense sprays.

Answers:

  • True
  • False

8. What is required to guarantee a car reservation?

Answers:

  • credit card
  • nothing
  • cash
  • phone number

9. True or False? Kayak’s mobile app is free to download and use.

Answers:

  • False
  • True

10. True or false? A trip planner should always keep a copy of the itinerary and passport information, even if they are not the one traveling.

Answers:

  • True
  • False

11. What is an itinerary?

Answers:

  • A trip paid for by a company
  • A schedule for a trip
  • A boarding pass
  • A hotel reservation

12. You will get a full refund when cancelling a hotel reservation ___________.

Answers:

  • only with 5 star hotels
  • always
  • never
  • typically 24 hours before check in time.

13. Mexico is currently classified as one of the most dangerous nations to travel in worldwide. Why is this?

Answers:

  • Lax travel safety laws and protocol
  • Excessively aggressive and dangerous wildlife
  • Violence from drug cartels
  • Unpredictable dramatic weather patterns.

14. Where is Charles de Gaulle airport?

Answers:

  • Istanbul
  • Athens
  • Vienna
  • Paris

15. What is an IATAN card?

Answers:

  • A temporary residency card.
  • An easy pass security card.
  • A card that identifies members of the International Travel Agent Network.
  • An international identification card.

16. Which of the following items absolutely need to be removed from your bags to pass through x-ray screening?

Answers:

  • Jewelry
  • Computers (non SSD)
  • Jackets

17. What is the TSA?

Answers:

  • Travelers Security Assurance
  • Transatlantic Security Association
  • Travel Safety Alliance
  • Transportation Security Administration

18. Which item listed is required for domestic travel inside the United States?

Answers:

  • Passport
  • Luggage Tag
  • Any government issued photo ID
  • Social Security Number

19. True or False? Smoking is absolutely not allowed in hotel rooms.

Answers:

  • False
  • True

20. What is a bulk fare?

Answers:

  • An expensive fair
  • Additional costs of bringing luggage
  • An additional premium cost for traveling in a large group
  • A large number of tickets offered at a reduced price per ticket

21. What is an interline connection?

Answers:

  • A connection by driving.
  • All of these
  • A connection between 2 separate airlines.
  • A connection overseas.

22. When a black car service is picking up a client at the airport, they are typically waiting _________.

Answers:

  • At the ticketing counter
  • At the baggage claim area or exit to the airport
  • At the gate right at the end of the ramp to the airplane
  • At the information booth

23. What is the suggested arrival time for getting to the airport before an international flight?

Answers:

  • 90 minutes
  • 2 hours
  • 30 minutes
  • 45 minutes

24. True or False? Non-passengers are allowed to wait at the gate for passengers on an international flight.

Answers:

  • False
  • True

25. How many ounces of liquid (milliliters) are allowed per container in a carry on?

Answers:

  • 6 (180)
  • 5 (150)
  • 4 (120)
  • 3 (100)

26. True or False? A passport is required for Americans to enter Canada.

Answers:

  • False
  • True

27. What does TSA stand for?

Answers:

  • Travel Security Agent
  • Transportation Security Administration
  • Transportation Services of America
  • Travel Security Anonymous

28. In which of the following countries is it ILLEGAL for LGBT persons to admit their sexuality?

Answers:

  • Morocco
  • Sri Lanka
  • Barbados
  • All of these

29. In the US, what is the best source to consult for potential health risks?

Answers:

  • The FBI
  • The NSF
  • The CIA
  • The CDC

30. Which of these airline alliance’s has the most members?

Answers:

  • Star Alliance
  • Oneworld
  • WorldTraveler
  • SkyWorld
  • AirStar

31. When booking a car with a credit card, the credit card must be _________.

Answers:

  • in the driver’s name or their spouse’s name.
  • any credit card with anyone’s name
  • all of these
  • in the name of the primary driver

32. True or false? You always need your passport to travel by plane.

Answers:

  • False
  • TRUE

33. If you’re flying into the U.S. from another country, what should you do?

Answers:

  • TSA states that you don’t need to check the flight rules for your departure country.
  • TSA rules and departure country rules are the same.
  • TSA requires you to fill out paperwork before getting going overseas.
  • TSA recommends that you check the flight rules for your departure country.

34. True or false? The TSA considers a Native American Tribal Photo ID a valid form of identification.

Answers:

  • True
  • FALSE

35. You may carry _____ ounce containers onto airplanes.

Answers:

  • 1
  • 0
  • 3
  • 10

36. In what city can one find Logan International Airport?

Answers:

  • San Francisco
  • Boston
  • Hammerfest
  • Anchorage

37. Which of the following is a travel planning certification?

Answers:

  • All of these
  • Destination Specialist
  • Certified Travel Agent
  • Certified Travel Counselor

38. How many carry-on items (including personal items) are generally allowed on an airplane?

Answers:

  • 3
  • 4
  • 2
  • 2 plus 1 purse

39. True or false? Ceremonial or religous knives are allowed through TSA security, if there is a special request filed.

Answers:

  • False
  • True

40. Which of the following items are allowed as ‘carry ons’ for air travel within the United States?

Answers:

  • Snow globes (more than 3.4 ounces)
  • All of these
  • Gel shoe inserts
  • None of these

41. In the United States, what is the typical minimum age for car rental?

Answers:

  • 24
  • 25
  • 22
  • 26

42. Of the following, which airline has open seating?

Answers:

  • United
  • US Air
  • Southwest Air
  • American Air
  • (none of these)

43. True or false? The US has an embassy in every country.

Answers:

  • False
  • TRUE

44. The ______ number is used by travel agents to receive commission on bookings.

Answers:

  • IATA
  • Frequent Customer
  • NTB
  • Travel Agent

45. The fee to fly with a service dog is ________.

Answers:

  • $200
  • $150
  • $100
  • $0

46. Typically when booking a black car service for a client there is a minimum charge of ____________.

Answers:

  • one day
  • 2-4 hours
  • 8 hours
  • nothing

47. True or False? Pets are allowed to fly with you if they fit under the seat in an airline-approved bag.

Answers:

  • False
  • True

48. What is the numeric rule for carry ons?

Answers:

  • 4 – 1 – 1
  • 3 – 1 – 1
  • 9 – 1 – 1
  • 1 – 1 – 1

49. Which of the following items are allowed as ‘carry ons’ for air travel within the United States?

Answers:

  • Nail clippers
  • All of these
  • Cork Screws
  • Cigar Cutters

50. A company that provides local tours and accommodations is an example of _______.

Answers:

  • a ground operator
  • a travel agent
  • a tourist
  • None of these

51. What American city uses BART as their public transportation system?

Answers:

  • Boston
  • Baton Rouge
  • San Francisco
  • New York

52. What is Sabre?

Answers:

  • A subsidiary of Orbitz.
  • The largest reservation system in the US.
  • A ticket fare auction system.
  • All of these

53. Which of the following is NOT a Global Distribution Network?

Answers:

  • Galileo
  • Sabre
  • Worldspan
  • Expedia

54. What is the minimum time for connecting flights?

Answers:

  • 45 minutes
  • 20 minutes
  • 50 minutes
  • 1 hour

55. Does the US Medicare program provide international coverage?

Answers:

  • Sometimes
  • Yes
  • No

56. What is the surface sector?

Answers:

  • The distance between two airports on an open-jaw trip.
  • The part of the trip traveled by car.
  • None of these
  • The part of the trip where the traveler will spend the most time.

57. ____ is an entry level travel planning assessment.

Answers:

  • CTC
  • TAP
  • STA
  • DS

58. In the United States, what is the maximum age that a child can fly free, on international flights?

Answers:

  • 12 months
  • 24 months
  • 23 months
  • all children are required to purchase a ticket

59. The _____ Guide is an international publication that reviews the best restaurants in the world.

Answers:

  • Michelin
  • Zagat
  • None of these
  • AAA

60. Which of these aircrafts has a full double deck?

Answers:

  • Boeing 777
  • A320
  • A380
  • None of these
  • Boeing 737

61. What will give you the best exchange rate for your purchases?

Answers:

  • Credit Cards
  • Direct Deposits
  • Travelers Check
  • Cash

62. Which of the following is NOT a form of DHS card?

Answers:

  • SENTRI
  • Nexus
  • ViVero
  • Global Entry

63. You purchase a round trip that allows you to travel from Los Angeles to NYC, then return to Los Angeles from Philadelphia. This is an example of a _______ trip.

Answers:

  • multi-round
  • multi-surface
  • open-jaw
  • open-port

64. What is a loss damage waiver?

Answers:

  • None of these
  • Insurance on travel luggage.
  • Additional car rental insurance that covers theft and damage.
  • A refund for a fight that is delayed due to technical difficulties.

65. What is the name of the US State Department’s traveler assistance program?

Answers:

  • State Traveler’s Help Pack
  • Safe Travels Assistance Package
  • Smart Traveler Enrollment Program
  • Traveler Assistance Program of the State Department

66. Generally, how long is a long haul flight?

Answers:

  • 10+ Hours
  • 6+ Hours
  • 7+ Hours
  • 4-5 Hours
  • 2-3 Hours

67. What organization hands out “report cards’ for cruise ships?

Answers:

  • Centers for Disease Control and Prevention
  • Department of Homeland Security
  • Smart Traveler Enrollment Program
  • Transportation Security Administration

68. A travel agent CTC certification requires ____ years of experience.

Answers:

  • 10
  • 1
  • 5
  • 3

69. What is the minimum age to be considered an unaccompanied minor on an airplane?

Answers:

  • 3
  • 4
  • 6
  • 5

70. True or False? An attorney from your home nation can represent you if you are arrested abroad.

Answers:

  • True
  • False

71. True or False? Direct flights are different from non-stop flights.

Answers:

  • False
  • True

72. True or false? When traveling for extended periods of time, you may send your mail to the local embassy.

Answers:

  • False
  • TRUE

73. What color slip/pocket is used for the tickets of flight passengers that need special assistance?

Answers:

  • Green
  • Red
  • Yellow
  • Blue

74. Can you check a lighter with your baggage?

Answers:

  • Yes
  • It depends on the lighter
  • No

75. What is the maximum age that a child can fly free, on domestic flights?

Answers:

  • 24 months
  • 18 months
  • 12 months
  • 23 months

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.