Download Now!Here are your Favorite Software for Mac & Windows!

Elance User Experience Test answers – Design & Multimedia (2015)

  1. You want to show a user’s path through your application. You create:

Answers:

  • A persona
  • A scatterplot
  • A user flow
  • A mind map
  • A wireframe

2. What is probably not an acceptable typeface for body copy?

Answers:

  • Impact
  • Verdana
  • Georgia
  • Helvetica

3. Which of these is generally considered to be a component of UX?

Answers:

  • (All of these choices)
  • Tone and voice
  • Branding
  • Interactivity

4. Which of these is NOT a common persona type?

Answers:

  • Designer
  • Primary User
  • Secondary User
  • Buyer/Influencer

5. What is a Persona?

Answers:

  • An actor that pretends to be a real user in order to test your site
  • Descriptions of users you would like to use your site in the future
  • Actual users of your site
  • Fake user accounts created on your site to make it appear like it is being used more frequently
  • A theoretical user that exhibits specific behavior and product usage / patterns

6. Which is not a field or organization that has fed into UX?

Answers:

  • Computer-Human Interaction (CHI)
  • Usability
  • Human Factors
  • Product Management

7. All of the following are typical job titles of people in the User Experience field except…

Answers:

  • Interaction Designer
  • Visual Designer
  • Quality Assurance Analyst
  • User Researcher
  • Usability Professional

8. What is a SME?

Answers:

  • Single Malleable Experiment
  • Subtle Material Experience
  • String Matter Entry
  • Subject Matter Expert
  • Subject of My Experience

9. What is an advantage of client-side form validation as compared to server-side?

Answers:

  • Better error reporting and logging
  • Security
  • Preserving inputs after submission
  • Speed/responsiveness

10. What is a design pattern?

Answers:

  • A commonly used user interface
  • A background pattern used on websites
  • A reusable solution to a commonly occurring problem
  • A reusable button or sprite used on Web 2.0 sites
  • The navigation bar on mobile devices used to navigate content

11. What is a weakness of A/B testing?

Answers:

  • It is not statistically robust
  • Its impact is generally limited to incremental and local improvements
  • It is typically very expensive
  • There are no good guidelines for implementing it in a scalable manner

12. Which of these is generally considered a BAD design for forms?

Answers:

  • A submit button that says anything other than “OK” or “Submit”
  • Labels located in-line with inputs
  • Only using native form elements rather than custom designed ones
  • Multi-column layout for inputs

13. What is a necessary tool for turning quantitative research results into user segments?

Answers:

  • Follow-up qualitative interviews
  • Persona hypotheses
  • Clustering analysis
  • Eye-tracking studies

14. What is an “affordance”?

Answers:

  • Budgetary constraints by “buyer” user types
  • A visible interface element
  • A behavior that the designer expects the user to exhibit
  • An actionable property between the world and an actor

15. Which of the following is a characteristic of User Experience as a discipline?

Answers:

  • It’s a rigid and complete approach to designing interfaces
  • It focuses on the efficiency of use, ease of use and satisfaction of use
  • It focuses purely on the user and puts the business objectives second
  • It’s a multi-disciplinary approach to design

16. The three A’s typically used to determine a user’s technical proficiency are:

Answers:

  • action, activity, atmosphere
  • ability, agility, articulation
  • attitude, aptitude, anxiety
  • approach, adaptability, achievement

17. Which of these is NOT one of Jared Spool’s “design decision styles”?

Answers:

  • Genius Design
  • Unintended Design
  • Invisible Design
  • Self Design

18. What is usability?

Answers:

  • Usability is how quickly a user can use a website to perform a task.
  • Usability is a technique to ensure websites are liked by the end users.
  • Usability is about how efficiently an interface talks to the hardware and devices that help run a website.
  • Usability relates to how easily, efficiently and satisfactorily a product is used by a person to achieve their goals within a specified context of use.

19. When would you visualize data in a radar chart?

Answers:

  • When you wish to present it in 3 dimensions
  • When you wish to plot it along one axis
  • When there are fewer than 3 variables
  • When you have multivariate data

20. What do you do if there’s a conflict between a business need and user need?

Answers:

  • Ensure the client is involved in user-centered design activities to fully understand and appreciate the nature of the user’s needs
  • Depending on the severity and impact on the end user, sometimes you have to be flexible and decide when to let the business need override the user’s need
  • All of these answers
  • Try to get research-based evidence to support a resolution by factoring in the dispute/conflict in a user-centered design activity

21. The primary goal of UX is:

Answers:

  • To improve revenue for a website.
  • To make your website device agnostic
  • To lengthen the amount of time people spend on your website.
  • To help users achieve a goal easily and without frustration.
  • To assist disabled users with using your site

22. How has the focus of user experience changed over the years?

Answers:

  • It has widened to be about both physical and digital things a person interacts and engages with.
  • It has narrowed to be specifically about the internet.
  • It hasn’t changed at all.
  • It’s less about users and more about what the business wants.

23. What is User Experience?

Answers:

  • A person’s perceptions and overall experience of the utility and ease of use of a product / system
  • The number of features a product / system contains
  • Whether a product / system is better than it’s competitors
  • The way a product / system works on a technical level
  • How well a product / system operates within a desktop browser or mobile device

24. What is User Experience Design?

Answers:

  • An approach to designing systems to allow users to securely buy things online
  • A discipline that encompasses all interactions and events, physical and digital, between users/customers and a product, service or organization
  • A set of techniques and deliverables that is completed at the start of a project
  • A modern term for graphic and web design

25. How can other activities and disciplines benefit from knowledge of UX?

Answers:

  • UX is a foolproof approach to design that ensures 100% success.
  • UX ensures all products and services look the same so people know how to use them.
  • They can’t. UX has nothing to offer to other disciplines.
  • A knowledge of UX can improve the outcome and development of all products and services that have a user/customer facing element.

26. What is information design?

Answers:

  • Information design is how content on a website is structured, labelled, grouped and related to other content on the site
  • Information design is the way sentences are put together to form meaningful paragraphs on a website
  • Information design is another term for content writing for websites
  • Information design is the way paragraphs are put together to form a web page

27. What elements are important to designing a good user interface?

Answers:

  • Information Design, Interaction Design and Visual Design
  • Information Design and Visual Design, but not Interaction Design
  • Interaction Design and Information Design, but not Visual Design
  • Interaction Design and Visual Design, but not Information Design

28. How are breadcrumbs used?

Answers:

  • They appear after a significant action is taken on a site
  • As a way to quickly navigate to previous / parent sections of a site
  • Periodically throughout your website when you feel like it
  • They act like tooltips and contain additional information
  • Within the footer of a site, near About Us and Contact

29. What does Usability mean?

Answers:

  • Usability deals with the efficiency and user-friendliness of interfaces.
  • Usability is how the user feels about the interaction with the system.

30. What is user-centered design?

Answers:

  • A technique where the user is responsible for designing the website or system
  • A rigid set of techniques that have to be followed in order to ensure a usable website or system
  • A research-based methodology to gather user requirements for a website or system
  • A flexible methodology incorporating research, design and evaluation techniques to ensure a user friendly website or system

31. What makes for a good UX practitioner?

Answers:

  • A person who has studied IT at university and understands websites
  • A person who understands how users use the internet and knows how to build web pages
  • A person who has a background in industrial or graphic design
  • A person with an open mind who understands the importance of designing for end users

32. What is the difference between Sorting and Filtering?

Answers:

  • Sorting is alphabetical, Filtering is alphanumeric
  • Sorting shows / hides content based on a user selection, Filtering reorders content
  • Sorting itemizes content, Filtering hides inappropriate items
  • Sorting reorders content, Filtering autocompletes a user’s query
  • Sorting reorders content, Filtering shows / hides content based on a user selection

33. What is the key to understanding users’ needs?

Answers:

  • Listening to what they want regarding the product or service being designed
  • Researching on the internet about those specific users and learning about what they want
  • Engaging with the users by talking with them and observing them using the product or service
  • Collaborating with your client and getting them to tell you what their users need

34. What tends to result in users paying more attention to a specific piece of content?

Answers:

  • Content is visually distinct from its surroundings
  • (all of these)
  • Content is located at the top of the page
  • Imagery of other humans looking at the content

35. What is “universal design”?

Answers:

  • A set of considerations to ensure that a product or service is usable by everyone, regardless of individual limitations
  • A design process to ensure that your content is readable on a wide range of digital devices
  • A legal requirement for Section 508 compliance
  • Design intended to be used in space

36. A usability test is run in order to…

Answers:

  • confirm that there are no bugs or errors that would prevent people from using your product or site
  • determine who your target audience is by seeing who is able to use your product or site
  • gauge how easy it is for your target audience to use your product or site

37. What is ‘chartjunk’?

Answers:

  • Exaggerated statistics in charts and graphs that misrepresent key information
  • Outliers in scatterplots
  • Statistics that are part of the Long Tail and not relevant information
  • Visual elements in charts and graphs that are not necessary to comprehend the information represented on the graph
  • Misinformation in charts and graphs that mislead the users

38. What is repurposing?

Answers:

  • Designing different user interfaces for each main platform
  • Reusing the same material across as many platforms as possible
  • Neither of these

39. What do User Experience, Customer Experience and Service Design have in common?

Answers:

  • They don’t have anything in common. They are unique disciplines.
  • They use similar techniques and methodologies to resolve design challenges with business being the main focus
  • They use similar techniques and methodologies to resolve design challenges with users and customers being the main focus
  • User Experience and Customer Experience are research disciplines, whereas Service Design is a design discipline

40. What is NOT an important attribute to consider when setting digital type?

Answers:

  • Kerning
  • Letter spacing
  • Hinting
  • Ink traps

41. What is the most common form of colorblindness that can make poorly-designed interfaces difficult to understand?

Answers:

  • Blue-Orange
  • Red-Green
  • Black-White
  • Yellow-Purple

42. What is “banner blindness”?

Answers:

  • A usability problem that occurs when page advertisements are too visually distinctive, drawing attention away from the main content
  • A significant accessibility concern for disabled users
  • A tendency by users to ignore visual elements that look like advertisements
  • An inability to track the eyes consistently from left to right

43. What is Conway’s law?

Answers:

  • The law that given enough eyeballs, all bugs are shallow.
  • In cryptography, a system should be secure even if everything about the system, except for a small piece of information – the key – is public knowledge.
  • The law that organizations which design systems are constrained to produce designs which are copies of the communication structures of these organizations.
  • The law that adding manpower to a late software project makes it later.

44. What is relationship between “usability” and UX?

Answers:

  • UX can help improve usability
  • Usability is quantified UX
  • Usability is one factor that goes into good UX
  • They are unrelated

45. What is faceted search?

Answers:

  • A technique for searching by keywords
  • A search method which allows users to select filters to narrow results
  • A method of searching in a linear fashion
  • A search which serves personalized results based on a user’s browsing history

46. Skeuomorphic visuals can be useful in UX because…

Answers:

  • physical metaphors can make interface elements feel more familiar to users
  • they are inherently more attractive than “flat” or “authentically digital” visual approaches
  • skeuomorphic buttons are easier to identify on a screen
  • certain visual elements (e.g. gauges) don’t make sense outside a skeuomorphic context

47. What does HCI stand for?

Answers:

  • Human-Centered Interaction
  • Human-Computer Interaction
  • Human-Computer Investment
  • Human-Computer Interface

48. What should UX personas be based on?

Answers:

  • Title and job description
  • Tasks or duties typically performed by the user
  • Age and occupation
  • Patterns in behavior and attitude

49. Especially on mobile devices, password masking (i.e. replacing password field characters with asterisks) can…

Answers:

  • greatly improve security
  • result in users choosing more complex and secure passwords
  • prevent HTTPS from transmitting the information securely
  • reduce usability and increase errors

50. The color red typically implies…

Answers:

  • excitement and action
  • it depends on the culture
  • anger and frustration
  • love and happiness

51. According to eye tracking studies, what letter shape best approximates the path that people’s eyes typically follow through a web page (especially when browsing casually)?

Answers:

  • “T” shape
  • “L” shape
  • “F” shape
  • “O” shape

52. What is the difference between surprise and delight?

Answers:

  • Surprise is sudden. Delight is not sudden.
  • Surprise is emotionally neutral. Delight is emotionally positive.
  • Surprise is emotionally positive. Delight is emotionally neutral.
  • Surprise is not sudden. Delight is sudden.

53. According to BJ Fogg, what is required for a user to take action?

Answers:

  • Appropriate affordances in the design
  • A call to action
  • Motivation, ability, and a trigger
  • An appropriate mental model

54. In typography, “type color” refers to:

Answers:

  • The hue of individual glyphs
  • The overall visual tone of a particular mass of text
  • The readability of a section of text
  • The reader’s emotional reaction to a mass of text, independent of the content itself

55. What is the ideal organizing principle for any user interface?

Answers:

  • The priority of business requirements.
  • The speed at which the user can complete a task.
  • The conceptual structure of the knowledge domain.
  • The system’s technical architecture.
  • The user’s mental model of the task space.

56. Typefaces with a taller x-height are generally…

Answers:

  • more formal in appearance
  • more readable at small type sizes
  • better used in larger type sizes
  • less readable

57. According to the MIL-STD 1472, what is the maximum acceptable response time for “pointing” and “sketching” (i.e. direct manipulation) behavior of an interface?

Answers:

  • 0.2 seconds
  • 0.01 seconds
  • 0.001 seconds
  • 1 second

58. In Gestalt theory of visual design, which one of these is NOT a law of perceptual organization?

Answers:

  • Good Continuation
  • Similarity
  • Common Fate
  • Good Figure
  • Tetradic Colors

59. For effective and reliable customer segmentation, you typically need to do…

Answers:

  • Qualitative interviews with potential users
  • Quantitative surveying of potential users
  • User testing with high-fidelity prototypes
  • Stakeholder interviews with marketing

60. The difference between an open and a closed card sort is…

Answers:

  • an open card sort allows users to add their own content cards and a closed card sort can only use the content cards provided
  • an open card sort is done collaboratively in a small group and a closed card sort is done in private
  • an open card sort has users label their card groups and a closed card sort has them organize under predetermined labels

61. Luke Wroblewski is best known for thought leadership in…

Answers:

  • Responsive design on the web
  • Web form research and mobile design strategy
  • Popularizing the idea of Personas
  • JavaScript performance and accessibility

62. Fitts’s Law predicts that

Answers:

  • the time required to rapidly move to a target area is a function of the distance to the target and the size of the target
  • the time for users to understand and learn something new is less if they can model it off of something they already understand
  • the time it takes for a person to make a decision is a result of the possible choices he or she has

63. Which is more end-to-end encompassing?

Answers:

  • User Interface
  • Customer Experience
  • Usability
  • User Experience

64. According to Jakob Nielsen, what is the maximum time between command and response for an interface to avoid interrupting the user’s flow of thought?

Answers:

  • 10 seconds
  • 0.1 seconds
  • 1 second
  • 3 seconds

65. A “mobile-first” strategy would lead you to…

Answers:

  • …prioritize building an iOS or Android app over a responsive or desktop-focused solution, due to deeper device access and data control
  • …design primarily for a mobile context, assuming that desktop users will be secondary
  • …strongly prioritize key interactions and content, while providing enhanced experiences for mobile device capabilities (like GPS geolocation)

66. According to the Stanford Persuasive Technology lab, what is “green path” behavior?

Answers:

  • Exploration and discovery
  • Acting without needing to understand the underlying system
  • Ecologically sensitive decision making
  • Adopting a new behavior and continuing to do it indefinitely

67. According to Alan Cooper, what is the “elastic user”?

Answers:

  • A specific “placeholder” persona intended to capture a wide and unpredictable range of behaviors not covered in other personas
  • A highly flexible and motivated user, requiring little contextual support or extrinsic motivating factors to engage with a product
  • A user who expects to access your content across multiple devices and contexts
  • A derogatory term for the tendency of different stakeholders in the design process to define “the user” based on their own personal goals.

68. Based on Don Norman’s framework of “activity theory”, what is the correct hierarchy of user action, from most complex to most elementary?

Answers:

  • Task > Activity > Action > Operation
  • Activity > Task > Action > Operation
  • Task > Activity > Operation > Action
  • Activity > Action > Task > Operation
  • Activity > Operation > Task > Action

 

Comments

comments

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.